Visser Automotive Nijkerk

Maak kennis met de Peugeot dealer in de omgeving van Nijkerk. Visser Automotive biedt kwaliteit in mobiliteit. Een gemoedelijk familiebedrijf waar een goede relatie met de klant, naast kwaliteit en service, een belangrijke kernwaarde is. Al ruim 60 jaar doet Visser zaken met particulieren en bedrijven uit de omgeving. Misschien wel met uw kennissen, familie, vrienden of uw werkgever.


Het succes van Visser Automotive komt niet alleen vanuit de familie Top en de familie Visser. Het personeel is net zo belangrijk voor de prestaties. Van showroom tot in de werkplaats, in de wasstraat en op het kantoor. Als sinds 1955 ontzorgen de werknemers van Visser Automotive hun klanten bij de complete mobiliteit, zowel zakelijk als privé. Van onderhoud naar aankoop, van verzekering naar reparatie, van financiering of lease naar inruil, geen gedoe, gewoon goed geregeld!

Een auto kopen bij Visser Automotive betekent:

  • Optimaal Aankoopadvies
  • Alles op 1 adres
  • Aflevering met een uitgebreide uitleg en de juiste nazorg


"Waarom kiezen wij voor Visser Automotive? Gewoon omdat we voor kwaliteit gaan, zoals wij ook aan onze klanten kwaliteit willen leveren. Het gaat niet alleen om de verkoop maar ook de betrokkenheid en service achteraf en die vinden we volop bij Visser Automotive" - Inkstation

Garage H. Top - 1955

Visser Automotive ontstond in 1955 toen Heimen Top een eigen garage in Nijkerk opende. In die tijd heette de garage nog Garage H. Top. In het begin richtte Heimen zich voornamelijk op onderhoud. Hij werkte graag met zijn handen. Toch sloop het verkopen van auto's er snel in. Hij startte met het verkopen van Opel modellen, maar hij stapte al snel over op Peugeot. Eén van de eerste Peugeots verkocht Heimen aan dierenarts Broekhuis, zodat de dierenarts op huisbezoek kon. Het bedrijf groeide en Heimen kocht elke keer een stukje grond bij waar hij een nieuwe hal op bouwde. Zo zijn er 3 uitbouwen geweest.


Foto familie Top in Peugeot autogarage
“Ik weet nog dat mijn vader ‘s avonds op straat onder een vrachtwagen lag te sleutelen, omdat de grote wagens de smalle steeg niet in konden die leidde naar de werkplaats. Op een houten rolplankje schoof hij onder de truck om de mankementen op te sporen. Overdag moest de wagen rijden, ze konden het zich niet veroorloven stil te blijven staan. Maar hij deed het graag, had een passie voor auto’s en alles wat daarbij hoorde.” Janny Visser-Top maakte als klein meisje de opening van Garage H. Top in 1955 mee.Dochter Janny Top voegde zich op haar zestiende ook bij het familiebedrijf en hield zich voornamelijk bezig met de administratie. Iets waar ze helemaal geen ervaring mee had, maar zich snel eigen maakte. Jaren later ontmoette Janny haar huidige man Adrie Visser die toevallig ook in de autowereld werkzaam was. Ze ontmoetten elkaar tijdens een feest van de tante van Adrie en het was liefde op het eerste gezicht.

Adrie en Janny woonden toen ze net getrouwd waren in IJsselstein. Adrie werkte indertijd bij Ford. Drie jaar later was Adrie toe aan een nieuwe uitdaging en Heimen wilde graag stoppen. Zo gebeurde het dat Janny en Adrie weer verhuisden naar Nijkerk en op 1 juli 1970 het bedrijf overnamen van Heimen, welke ze meteen omdoopten tot Autobedrijf A.B. Visser.

Waar Heimen zich voornamelijk richtte op onderhoud, wilde Adrie ook meer aandacht geven aan de verkoop van Peugeot's. Ze hadden dus een showroom nodig. In 1973 kochten Janny en Adrie er een stuk grond bij, waar zij een showroom op lieten bouwen. Maar na jaren van economische groei werd het gebouw aan de Holkerstraat te krap voor de dromen van het bedrijf. Het werd steeds lastiger om het bedrijf te bereiken. Adrie en Janny gingen op zoek naar een nieuwe locatie. De Boekdrukker 1-3 was exact wat zij zochten. Een zichtlocatie op een strategische plek met voldoende ruimte.

Alex, de zoon van Adrie en Jannie, had al van jongs af aan een liefde voor auto's en was graag in de garage van zijn vader. Hij stond als klein jongetje al auto's te wassen bij de pomp om een zakcentje te verdienen. Alex studeerde MTS Autotechniek en ronde ook de IVA in Driebergen af. Toen Adrie de 65 jaar naderde hoefden Janny en hij dan ook niet lang na te denken, ze wisten meteen dat Alex de man was die het bedrijf het nieuwe tijdperk in zou sturen. In 2006 namen Alex en Chantal het stokje over en veranderden daarbij ook de naam in Visser Automotive.

Krantenknipsel opening auto garage H Top geopend in 1955

Krantenknipsel opening auto garage H Top geopend in 1955

Overname door Emil Frey Nederland in 2018

Op 1 september 2018 neemt Emil Frey Nederland het bedrijf over en wordt Visser Automotive onderdeel van de dealerholding. Emil Frey Nederland is een overkoepelende dealerholding en vertegenwoordigt in Nederland, naast Peugeot, nog 12 andere automerken. Daarnaast vallen ook MKB Lease, UAS Schadeherstel, Elgersma en Emil Frey Car Trading onder Emil Frey Nederland, waardoor de dealerholding een van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland is. Emil Frey Nederland NV is een dochteronderneming van de Zwitserse Emil Frey Group, een in 1924 opgericht familiebedrijf die tevens is uitgegroeid tot een van de grootste automotive ondernemingen in Europa.