Effect wijziging BPM voor Peugeot per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt de BPM berekend op basis van de resultaten van de WLTP in plaats van de oude NEDC-testcyclus. Dit heeft invloed op de prijzen van de nieuwe Peugeot's en Peugeot's uit de voorraad.

Wat verandert er voor u

Door de invoering van de WLTP als basis voor de bepaling van de BPM stijgen de prijzen van personenauto's per 1 juli 2020. Het CO2-verbruik van een Peugeot wordt namelijk nog secuurder gemeten. Hoe hoog die prijsstijging zal zijn, hangt af van het gekozen model, de gekozen uitvoering en eventuele extra opties.

Overweegt u een nieuwe Peugeot aan te schaffen? Wacht dan niet te lang en profiteer nog van de huidige prijzen. Wij nodigen u van harte uit voor een veilig bezoek aan onze showroom. Videobellen met een verkoopmedewerker kan bij ons ook. Bekijk nu onze voorraad en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Bekijk onze nieuwe voorraadmodellen


Wat houden BPM en WLTP in

BPM is een afkorting voor belasting voor personenauto's en motorvoertuigen. Deze belasting wordt eenmalig betaald bij een aankoop van een auto en is bij de prijs van een auto inbegrepen. De BPM wordt bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot van een bepaald voertuig. Dat kan dus per model of zelf per uitvoering berekend worden.

Het meten van de CO2-uitstoot wordt vanaf 1 juli 2020 gedaan met behulp van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, ook wel WLTP. Deze testprocedure is strenger en accurater dan de voorheen gebruikte NEDC-testcyclus. Door gebruik te maken van WLTP kan de overheid de CO2-doelstelling voor 2021 nog beter monitoren.