Kwaliteitsverbeteringsactie Peugeot

Voor Peugeot-modellen met een driecilinder 1,2 liter PureTech-benzinemotor met bouwjaar 2014-2018 geldt een kwaliteitsverbeteringsactie (ook wel terugroepactie genoemd).

Rijdt u in een Peugeot van het bovengenoemde type? Dan ontvangt u een oproep om uw auto zo snel mogelijk aan te melden voor inspectie.
We verzoeken u zo spoedig mogelijk een afspraak te maken in onze werkplaats.


Maak werkplaatsafspraak

Kwaliteitsbewakingssysteem

Uw Peugeot-model wordt (ook nadat u de auto gekocht heeft) constant onderworpen aan kwaliteitstesten. Voor uw comfort en veiligheid worden de auto en onderdelen permanent gecontroleerd.

Uit het kwaliteitscontrolesysteem is gebleken dat modellen met 3-cilinder 1,2 liter PureTech-benzinemotor met bouwjaar 2014-2018 zo snel mogelijk geïnspecteerd moeten worden.
Het gaat om de volgende modellen voorzien van de bovengenoemde motor met een van de genoemde bouwjaren: Peugeot 208, 2008 SUV, 308, 3008 SUV, 5008 SUV en Partner.


Wat houdt de inspectie in?

De distributieriem, oliepomp en rembekrachtiging moeten worden gecontroleerd. Ook zorgen we bij de inspectie voor een update van de software voor de rembekrachtiging. Zo kunnen we voorkomen dat deze minder goed werkt.

Voor uw veiligheid is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak in onze werkplaats te maken. De inspectie duurt ongeveer 1 uur.


Hoe maakt u een afspraak?

Rijdt u in een auto van het bovengenoemde type? Maak dan een afspraak via onderstaande knop 'Maak werkplaatsafspraak'. Nadat u uw kenteken en kilometerstand bij 'Stap 1' heeft ingevuld, gaat u door naar 'Stap 2'. Daar vinkt u het item 'Terugroepactie' aan. Vervolgens kunt u bij 'Stap 3' de datum en tijd van uw voorkeur kiezen.


Verzwaard onderhoudsschema

Peugeot adviseert de distributieriem elke 100.000 km of elke 6 jaar te vervangen. De distributieriem wordt gecontroleerd tijdens reguliere onderhoudsbeurten.

We raden u aan om het onderhoudsschema van uw Peugeot te volgen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en levensduur van uw auto. Ook adviseren we u geen producten (zogenaamde additieven) bij de motorolie te doen.