Peugeot e-208 en e-2008 elektrische Peugeot's

EV-Subsidie (SEPP) voor een Elektrische Peugeot

Vanaf juni 2020 kunt u een subsidie tot wel 4.000 krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische Peugeot. De SEPP (subsidie elektrische personenauto's voor particulieren) is speciaal voor particulieren die een steentje bij willen dragen aan een beter milieu en 100% elektrisch willen rijden. Bijkomende voordelen voor het rijden in een elektrische auto zijn de lagere gebruikskosten en de vrijstelling van wegenbelasting tot 2025.


Update: De pot voor de subsidie voor nieuwe elektrische auto's is na 1 week al helemaal op.


Dit is de reden voor een EV-subsidie

De overheid wil het elektrisch rijden voor particulieren aantrekkelijker maken door deze subsidie aan te bieden. 100% elektrische auto's stoten namelijk geen CO2 uit, zijn energiezuiniger en dragen bij aan een beter milieu en een schonere lucht. Ook draagt het elektrisch rijden een steentje bij aan het behalen van de doelen die gesteld zijn in het klimaatakkoord. Met deze subsidie wordt het prijsverschil tussen een elektrische Peugeot en een Peugeot met een benzine-of dieselmotor een stuk kleiner.


De hoogte van de EV-subsidie (SEPP)

Wanneer u een elektrische Peugeot koopt, ontvangt u het bedrag in één keer op uw rekening. Bij het private leasen van een elektrische Peugeot wordt het bedrag in maandelijkse termijnen overgemaakt over een periode van 4 jaar.

 • 4.000 voor het kopen of private leasen van een nieuwe elektrische Peugeot. Maandelijkse private lease bedrag: € 83,33 per maand.
 • 2.000 voor het kopen van een Peugeot occasion.


Dit zijn de voorwaarden van de EV-subsidie (SEPP)

 • De nieuwprijs van de elektrische Peugeot is minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000.
 • De elektrische Peugeot moet een actieradius hebben van minimaal 120 km.
 • De subsidie is een regeling van 3 jaar. Dat houdt in dat de elektrische Peugeot minimaal 3 jaar in uw bezit moet zijn. Bij private lease is deze termijn 4 jaar.
 • De koopovereenkomst is na 4 juni 2020 afgesloten.
 • U moet zelf de subsidie aanvragen.
 • U kunt de subsidie eenmalig aanvragen gedurende de looptijd van deze regeling.
 • De elektrische Peugeot moet op naam staan van de persoon die de subsidie aanvraagt.
 • De subsidie is niet overdraagbaar op een andere persoon.


Elektrische Peugeot's bij Visser Automotive

Ontdek de 100% elektrische auto's van Peugeot. Kies uit de sportieve stadsauto e-208 of de ruime e-2008 SUV met hoge instap. Nu tijdelijk met extra Peugeot Premie, waardoor u profiteert van nog eens extra €1.000 korting.

Peugeot e-208Peugeot e-208 kleur blauw

Meer over de 208

Peugeot e-2008 SUVPeugeot e-2008 SUV kleur blauw

Meer over de 2008 SUV

Veelgestelde vragen over de SEPP

Hoe vraag ik een subsidie voor mijn elektrische auto aan?

Close

U kunt de subsidie aanvragen via de website van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kunt u doen nadat u de auto heeft gekocht, de koopovereenkomst is gesloten, en het kenteken van uw nieuwe elektrische auto op uw naam staat.

Dit kan vanaf 1 juli 2020.

Deze informatie heeft u nodig bij het aanvragen van de subsidie

 • DigiD
 • Naam, adres, woonplaats
 • IBAN-nummer
 • e-mailadres
 • Datum van de koopovereenkomst van uw nieuwe elektrische Peugeot
 • Naam van het autobedrijf (Visser Automotive Nijkerk)
 • Merk en type auto
 • officiële nieuwprijs van de auto geldig op het moment van de aankoop (catalogusprijs; inclusief bpm, btw en eventuele extra accessoires)

Hoe lang heb ik de tijd om een de EV-subsidie (SEPP) aan te vragen?

Close

Het aanvragen van de SEPP kan tot 60 dagen na het sluiten van de koopovereenkomst of private lease overeenkomst. Vraag het dus snel aan, want na die 60 dagen kan het niet meer.

Hoe lang duurt het voordat het geld op mijn rekening staat?

Close

Nadat u de aanvraag heeft gedaan, via website van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), krijgt u een bevestiging via de e-mail. De RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Zodra zij uw aanvragen verwerken, nemen ze contact met u op.

De subsidie wordt uitbetaald op het moment dat u de auto bij ons heeft opgehaald.

Geldt de subsidie ook voor Hybrid Peugeot's?

Close

Nee, alleen 100% elektrische auto's komen in aanmerking voor een subsidie. Plug-in Hybride Peugeot's kunnen elektrisch rijden, waardoor het beter is voor het milieu. Daarnaast rijden ze ook nog op fossiele brandstof, waardoor ze nog steeds CO2 uitstoten.

Geldt de subsidie alleen voor nieuwe auto's?

Close

Nee, de subsidie geldt voor zowel een aankoop van een nieuwe Peugeot als voor een Peugeot occasion. Zowel voor het kopen als private leasen van een 100% elektrische Peugeot.